donderdag 27 oktober 2011

Skagway here I....was!

Tja wat moet ik zeggen over Skagway...ik heb denk ik nog nooit zo’n spectaculair uitzicht gezien. Het is echt een heel klein dorpje, maar de omgeving is groots. Bergen met sneeuw toppen, water, ruige natuur. Ja het is écht heel bijzonder. Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n fan van bergen, maar hier kon zelfs ik niet mijn mond gesloten houden.











Mijn werk bestaat vaak ook uit het uittesten van lokale restaurantjes e.d. en ik moet zeggen, hier was dat geen straf. Ik denk dat ik de lekkerste vis in mijn leven heb geproefd. Het was een simpele heilbot, volgens de ober gevangen in de wateren bij Skagway, maar de smaak was hemels! Op aanraden van deze zelfde ober ben ik vervolgens naar de lokale Skagway Brewing Co. gegaan die bekend staan om hun inhuis gebrouwen Ale. Ik kreeg een enorme pint voor mijn neus gezet en als vrouw die van prosecco en rosé houdt zag dat er niet al te aantrekkelijk uit. Ik moet ook toegeven dat de smaak nog steeds niet de mijne is, maar het werd wel gecompenseerd in gezelligheid. Het is een ouderwetse leuke lokale pub met leuke enthousiaste mensen, die zelfs om 15:00 uur ’s middags al de aangeschoten vrolijkheid hebben van 22:00 uur ’s avonds. Het gevoel van Cheers kon mij niet helemaal ontgaan, met een lokale Ted Danson achter de bar en een paar vaste stamgasten die hier hun tijd doorbrengen...briljant.

Nu weer op het cruiseschip wachtend op vertrek. Ik denk dat ik na deze intensieve dag wel toe ben aan een warme douche en dan lekker ontspannen. Tot de volgende blog!