zondag 18 december 2011

Morgen weer naar huis

Vanochtend weer aangekomen in Dubai na een dag op zee te hebben doorgebracht en een dag te zijn aangemeerd in Abu Dhabi. Vandaag blijft de Brilliance of the Seas in de cruise terminal van Dubai en morgenochtend gaan we ontschepen. Helaas moet ik dan weer terug naar het koude en natte Nederland maar ik vind het toch ook weer fijn om thuis te zijn en de gezellige feestdagen met familie en vrienden door te brengen J

De dag op zee heb ik doorgebracht om nog meer te weten te komen over het schip en al haar faciliteiten, maar natuurlijk heb ik ook nog een beetje geluierd aan het zwembad om mijn sun-kissed tan nog een beetje te verdiepen. Ik kan je zeggen: ik ga lekker getint de feestdagen in! En ik heb me op de klimmuur op het schip gewaagd. Best hoog hoor, zo bovenop een al zo groot schip! Vandaag heb ik Dubai (stad) verkend. Uiteraard een bezoekje gebracht aan het Burj al Arab (je weet wel, dat enorme hotel wat in zee ligt) en aan het palmeiland. Echt beiden heel indrukwekkend! En wat anders kun je beter doen dan in Dubai? Shoppen natuurlijk! Shop till you drop is hier wel het devies! Al heb ik niet veel meer gekocht dan wat souvenirtjes want hier is alles luxe wat de klok slaat, met bijbehorende prijskaartjes (tax free, dat dan weer wel). Er zijn trouwens ook wel bekende ketens, zoals de Zara, te vinden maar die hebben we thuis ook. De Dubai Mall is echt een bezoekje waard. Je voelt je er als een kind in een uit de kluiten gewassen snoepwinkel J Met meer dan 1000 winkels is dit het grootste winkelcentrum ter wereld!

Burj al Arab
Abu Dhabi is trouwens ook een shopping walhalla met verschillende winkelcentra en souks. Maar het is ook een geweldige bestemming voor watersportliefhebbers en wie van dieren houdt: er zijn maar liefst drie wildlife parks. Cultuurliefhebbers kunnen naar verschillende musea en galeries en een aantal archeologische bezienswaardigheden.

Goed, dit was het dan weer voor deze keer. Ik ga mijn tripje bijna afsluiten L Het is hier nu 18.56 uur en ik ga me klaar maken voor het laatste diner en avondje plezier aan boord met Joanna. Zij en ik hebben echt vriendschap gesloten en we gaan zeker contact houden. Morgen nog een dagje reizen en dinsdag ben ik er weer vanaf het cruisewinkel.nl kantoor!

Fijne zondag nog!