donderdag 15 december 2011

In Oman

Daar ben ik weer! Gisteren heb ik het te druk gehad om een blog te schrijven omdat ik bijna de hele dag zakelijke afspraken heb gehad om e.e.a. over deze cruise te bespreken. Nou ja, de hele dag… 's avonds niet maar de avond heb ik gezellig doorgebracht met Joanna. Lekker gegeten, drankje gedronken in één van de bars, entertainment bekeken en daarna nog met de voetjes van de vloer gegaan in de nachtclub. Terug in mijn hut had ik dus geen puf meer om nog te gaan zitten schrijven ;-)

Muscat
We zijn trouwens gisteren in Muscat, de hoofdstad van Oman, aangekomen en daar bijna twee dagen gebleven. We zijn er nu net weer weg en cruisen richting Abu Dhabi waar we overmorgen aankomen. Morgen zitten we dus de hele dag op zee. Vandaag heb ik een bezoekje gebracht aan Muscat om te kijken wat er allemaal te zien en te doen is. Nou, ik kan je wel zeggen: cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! De forten van Al Mirani en Al Jalali, het paleis van de sultan (mag je trouwens niet naar binnen), de Grande Mosque, de Soek van Mutrah, het National Museum, het Museum of Omani Heritage en zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig kun je uitpuffen op één van de stranden.

ingang van de grote moskee
Verder heb ik helaas niet veel gezien van Oman omdat ik de eerste dag aan het werk was op het schip. Maar omdat het schip hier twee dagen ligt, hebben passagiers echt genoeg tijd om meer van het land te zien.

Nou, ik duik even onder de douche en dan ga ik weer eens richting eetzaal met Joanna. Krijg trouwens elke avond een tafeltje voor twee aan het raam J

Fijne avond!