dinsdag 3 januari 2012

Fatale reis Titanic wordt overgedaan

Hè hè, eindelijk tijd voor mijn dagelijkse blogje. Het was behoorlijk druk vandaag met boekingen dus daar moest ik me even helemaal op concentreren. Maar nu dan lekker met een kop thee even dit doen J Ik kreeg vandaag een best wel bizar nieuwtje onder ogen: een Brits cruiseschip gaat de fatale reis van de Titanic overdoen op dezelfde dag maar dan 100 jaar later. Lijkt me zoiets als de goden verzoeken…

Op 15 april 2012 is het honderd jaar geleden dat de Titanic zonk nadat het in botsing kwam met een ijsberg. Ruim 1500 mensen kwamen om het leven, hoewel ook ruim 700 mensen de ramp overleefden. En nu gaat dus het Britse Fred Olsen Cruise Lines deze cruise overdoen met het schip de Balmoral. En weet je wat het gekke is, de reis is nog uitverkocht ook. Zelfs de wachtlijst voor annuleringen is gesloten. Sommige mensen hebben meer dan 7.000 euro moeten betalen! Onder de passagiers van de Balmoral zullen o.a. familieleden van slachtoffers en overlevenden van de ramp aanwezig zijn. Tijdens de reis op 15 april zullen de passagiers tijdens het diner dezelfde gerechten krijgen als wat men 100 jaar geleden op tafel kreeg. Ook zal er een strijkkwartet spelen, net als in 1912. Rond 2.20 uur in de ochtend, het tijdstip dat de Titanic definitief zonk, zal er een herdenkingsmis op de Balmoral worden gehouden.

Ik wens de Balmoral en haar passagiers alvast een behouden vaart!

P.S. Wist je al dat je een cruise voor 4 personen kunt winnen als je fan wordt van onze Facebook pagina? Zo niet, word dan fan en vul vervolgens de vier vragen in. Via het welkomstscherm kun je naar de vragen. Wanneer we 2000 fans hebben, gaan we de cruise weggeven!