woensdag 28 december 2011

Nieuws uit de cruisewereld

Vandaag heb ik weer een leuk nieuwtje uit de cruisewereld. SeaDream Yacht Club gaat in 2012 een nieuwe cruise op de SeaDream II aanbieden die absoluut de in de smaak zal vallen bij cultuurliefhebbers en mensen met christelijke interesses. Deze cruise volgt namelijk het spoor van apostel Paulus, één van de beroemdste inwoners van het Romeinse Rijk, langs bijzondere Griekse en Turkse havensteden.


Van 30 juni tot 8 juli 2012 vaart de SeaDream II van Istanbul, Turkije naar Pireaus (Athene), Griekenland langs havens die zorgvuldig zijn uitgezocht en het spoor van de oorspronkelijke reis van Paulus volgen. Na vertrek doet de SeaDream in deze volgorde de volgende havens aan: Dikili, Turkije (tempel van Trajan, de Rode Basiliek en het Asclepion); Izmir, Turkije (tempel van Artemis en de Polycarpus kerk); Kusadasi, Turkije (de bibliotheek van Ephese); Demre (Myra en de kerk van Sint Niklaas, de échte), Turkije; Rhodos, Griekenland (Ridder Ziekenhuis en de stad waar Paulus leefde) en Hydra, Griekenland.

Wat zo leuk is aan de SeaDream cruises is dat de schepen aanzienlijk kleiner zijn dan de gemiddelde cruiseschepen. Zelf zeggen ze dan ook It’s yachting, not cruising. Op de SeaDream schepen gaan namelijk maar maximaal 112 passagiers mee en daar tegenover staan 95 bemanningsleden, bijna één bemanningslid per passagier! De service aan boord is comfortabel transparant, zoals de manier waarop de barman je naam weet en wat je het liefst wilt drinken, of hoe de ober je weet te verassen met jouw favoriete dessert. Je kunt zo actief en ontspannen zijn als je zelf wilt tijdens je ervaring in ultieme luxe, privacy en persoonlijke service. En omdat de schepen betrekkelijk klein zijn, kunnen ze ook nog eens in havens komen waar de grote schepen niet kunnen komen.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in deze cruise of bekijk hier het complete SeaDream aanbod.