donderdag 29 december 2011

Cruisen rond de wereld

Wist je dat je ook cruises rond de wereld kunt maken? Lijkt mij echt geweldig! Niks geen vliegtuigen, treinen, transfers, taxi’s en verschillende hotels, maar lekker comfy in je luxe hut met onderweg alle gemakken die je maar wenst om je heen de wereld ontdekken.

Gisteren is de Costa Deliziosa van Costa Cruises begonnen aan zo’n wereldcruise vanuit Savona, Italië. Het schip zal in 100 dagen vijf continenten aandoen. Aan boord zijn ruim 2300 gasten, voornamelijk Italianen, Duitsers, Spanjaarden en Fransen. In die 100 dagen doet de Costa Deliziosa 37 havens aan en de gasten kunnen onderweg kiezen uit 250 excursies waarvan zij er 15 sowieso gratis krijgen. De cruise was overigens snel uitverkocht en ook de wereldcruise voor 2013 is inmiddels al uitverkocht. Op 6 april 2012 keert het schip weer terug in Savona.

Costa Deliziosa
Mocht je dus een wereldcruise willen maken op de Costa Deliziosa dan zal je helaas moeten wachten tot 2014. Maar er zijn gelukkig ook nog andere mogelijkheden. Als je snel bent kun je op 6 januari nog mee op de wereldcruise van de Holland America Line op de MS Amsterdam. Deze cruise duurt zelfs 113 dagen! En op 9 januari 2013 vertrekt de MS Rotterdam vanuit Rotterdam ook voor een 91-daagse cruise rond de wereld (geen Verenigde Staten en Zuid-Amerika).

Zo, dit was alweer het één-na-laatste blogje van dit jaar. Morgen nog ééntje voor ik lekker eerder naar huis mag en dan weer feestvieren!

Fijne avond!