woensdag 4 januari 2012

Cruisetoerisme groeit in Curaçao


Dat cruisen steeds populairder wordt blijkt ook wel uit een nieuwsberichtje dat ik zag op versgeperst.com, een Curaçaose nieuwssite. Het jaar ging op het heerlijke, Nederlandse eiland goed van start met drie cruiseschepen tegelijk in de haven en twee weken geleden was er een record van vijf schepen tegelijk aangemeerd in de Sint Annabaai. Volgens minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) is dit de bevestiging dat Curaçao op de goede weg is om de markt van cruisetoerisme uit te breiden. Deze week brachten de cruiseschepen Albatros van Phoenix Reisen en Ventura van P&O meer dan vierduizend passagiers uit Europa, en het Amerikaanse schip Carnival Miracle meer dan tweeduizend uit Amerika. Om het cruisetoerisme te verhogen op het eiland, wordt dit jaar gestart met de ontwikkeling van een Cruise Village en een tweede Megapier.

Uiteraard kun je via cruisewinkel.nl ook cruisen door het Caribisch gebied met stops in Curaçao. Een kleine greep uit het aanbod:

Dit zijn er slechts 5, maar we hebben nog veel meer met een stop in Curaçao! Ik ben er al eens geweest (niet tijdens een cruise) en ik kan je zeggen: het eiland is echt een aanrader!