maandag 30 januari 2012

I’m cruising!


Zo, daar ben ik weer! Vanaf het schip AIDAsol in de haven van Funchal in het prachtige Madeira waar het zo’n 18 graden is J Zaterdag zijn we in Santa Cruz, Tenerife, zo rond 11 uur in de avond vertrokken en gisteren arriveerden we rond een uur 6 ’s middags in Funchal waar we dus vannacht en vandaag zijn gebleven. Over ongeveer een half uurtje vertrekken we weer en zetten we koers naar Santa Cruz de la Palma.

Vandaag heb ik doorgebracht in Funchal, wat de hoofdstad is, en daar de voornaamste bezienswaardigheden bekeken. Madeira leeft overigens wel van toerisme, maar massatoerisme zie je hier niet omdat het eiland nagenoeg geen stranden heeft; de kust bestaat voornamelijk uit steile rotswanden. Het eiland is door de prachtige natuur, bossen en bergen vooral populair bij natuurliefhebbers en wandelaars.

Vanavond, na het diner, krijg ik een grote rondleiding door het schip. De AIDAsol is echt hagelnieuw, nog geen jaar oud. En dat is overal aan te zien. Alles ziet er nog zo mooi uit. En overal zijn zulke leuke, frisse kleurtjes gebruikt. Ook mijn hut (met balkon), is ingericht in vrolijke kleuren. Ik word er helemaal blij van!

Wil je ook de Canarische Eilanden cruise maken die ik nu maak op de AIDAsol? Het schip maakt deze cruise nog op vertrekdata 4, 11 en 25 februari en 3, 10, 17, 24 en 31 maart. En dan weer vanaf 29 september.