maandag 16 januari 2012

Cruisen is heel veilig!

Nou, dat was even schrikken afgelopen zaterdag! Ongetwijfeld zal je het nieuws wel hebben meegekregen dat de Costa Concordia van Costa Cruises op een rots is gevaren en daarna is gekapseisd vlak voor de haven van het Italiaanse eilandje Giglio. Vanuit cruisewinkel.nl leven wij uiteraard mee met de nabestaanden van de overledenen en de familie van de nog vermiste personen. Wij wensen de nabestaanden, maar ook alle passagiers en crewleden die veilig aan wal zijn gekomen, heel veel sterkte de komende tijd! Wij hadden deze cruise trouwens zelf niet in ons aanbod en dus ook geen passagiers op het schip.

Het is echt heel erg wat er gebeurd is maar toch willen wij wel benadrukken dat cruisen echt heel veilig is. De kans dat je bij een verkeersongeval betrokken raakt is vele malen groter. Er gebeuren eigenlijk nooit grote rampen met cruiseschepen op zee. Hoewel je je nu misschien toch nog wel het een en ander kan herinneren over ongelukken… Dat kan kloppen, alleen waren dat geen ongelukken met cruiseschepen maar met ferryboten. Die zijn niet vergelijkbaar met cruiseschepen. De grootse cruiseramp die er ooit is geweest, was de Titanic. En dat was 100 jaar geleden, in 1912!

Gelukkig denken een heleboel mensen er net zo over als wij. Het was vandaag op kantoor net zo druk als anders met boekingen en we hebben geen paniekerige mensen aan de telefoon gehad die hun cruise wilden annuleren. Wij Nederlanders zijn gelukkig nuchter genoeg om te begrijpen dat dit een incident is en dat het echt hartstikke veilig is om op een cruiseschip te stappen. En laten we dat ook vooral zo houden! Ook ik stap eind volgende week vrolijk aan boord van het schip dat mij langs de Canarische Eilanden gaat voeren. En ik heb er zin in!