dinsdag 10 januari 2012

Iets rechtzetten

Nou, ik heb iets recht te zetten. Gisteren vertelde ik dat de ANWB had gemeld dat het aantal Nederlandse passagiers die een cruise hebben gemaakt in 2011 was gestegen tot 113.000. Nou is de ANWB wel een partij die ik doorgaans durf te vertrouwen maar nu blijkt het toch dat ze een beetje hebben overdreven.

De officiƫle cijfers van de Dutch Cruise Council (DCC) zijn namelijk vandaag bekend gemaakt en de cijfers liggen toch een stukje lager. De cruisemarkt is namelijk het afgelopen jaar met 31,7 procent gestegen naar ruim 86.000 passagiers. En dat is natuurlijk nog steeds niet mis! Het geeft wel aan dat cruisen echt steeds populairder wordt onder Nederlanders en daar zijn wij bij cruisewinkel.nl natuurlijk heel erg blij mee! J

Men verwacht zelfs dat het aantal Nederlandse passagiers in 2012 zal stijgen naar 160.000! De meeste mensen blijven trouwens wel dichtbij huis, twee derde koos voor een cruise in Europa met de westelijke Middellandse Zee als meest populaire bestemming. Ook Noord Europa en de Baltische Zee bleken zeer populair onder Nederlanders. Ook fijn is dat steeds meer rederijen besluiten cruises aan te bieden met vertrek vanuit Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden. In 2011 waren het er 168 en dit jaar zullen het er al 225 worden!

Zo zie je maar hoe populair cruisen is. Je moet het echt een keer zelf hebben beleefd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten