vrijdag 22 juni 2012

Zomer in Venetië

Deze zomer nog geen vakantie geboekt? Een cruise met vertrek en aankomst in Venetië is een absolute aanrader. Zowel de afvaart als de binnenkomst in deze Italiaanse stad is iets wat u nooit zult vergeten! Het schip vaart direct langs het San Marco Plein, tussen alle kleine eilandjes van de stad door. 

De meeste cruises die beginnen en eindigen in Venetië maken een prachtige route over de Oostelijke Middellandse Zee. Zo meren sommige cruiseschepen aan in Kroatië, in de oude steden Split en Dubrovnik. In Split kunt u een wandeling maken over de boulevard door de haven. In de oude stad van Dubrovnik kunt u struinen door de smalle winkelstraatjes, een wandeling maken over de stadsmuur, vindt u ook vele terrasjes waar u gezellig iets kunt eten of drinken.

Ook wordt er verder gevaren naar Griekenland en Turkije. Santorini, Mykonos, Corfu,  een greep uit de prachtige authentieke Griekse Eilanden. Het schilderachtige Santorini is lang geleden gevormd, herkenbaar aan de wit-blauwe huisjes. Op het pittoreske eiland Mykonos vindt u vele eeuwenoude kapellen en kerkjes die zeker een bezoek waard zijn!

In Turkije wordt veelal Istanbul aangedaan, deze bruisende stad biedt voor ieder wat wils! Een rijke geschiedenis, veel winkel- en uitgaansmogelijkheden en culturele bezienswaardigheden.

Natuurlijk is het ook meer dan de moeite waard om een aantal dagen in Venetië te blijven. De brug der zeven zuchten, het San Marco Plein een gondelvaart, een Italiaans diner, meer dan genoeg mogelijkheden!

Hieronder vindt u een overzicht van de afvaarten deze zomer vanaf Venetië:

MSC Divina         -      o.a. Olympia, Istanbul en Dubrovnik   -    diverse data van 7 juli t/m 27 oktober
Norwegian Jade  - Griekse Eilanden   -  diverse data van 21 juli t/m 6 oktober

8-daagse cruises zijn al te boeken vanaf € 755,- per persoon!

1 opmerking:

  1. i like this blog.Very wonderful information can be found on web blog . “The quality of an organization can never exceed the quality of the minds that make it up

    BeantwoordenVerwijderen