woensdag 1 februari 2012

Las Palmas, Gran Canaria


Vandaag lagen we aangemeerd in Las Palmas, Gran Canaria. En zal ik het nog even inwrijven: 20 graden hier ;-) Ook hier heb ik weer VIP tour gedaan, net als gister, alleen duurde deze 7 uur. Gran Canaria is natuurlijk wat groter dan La Palma, dus de tour beslaat niet het hele eiland, maar je krijgt absoluut mooie dingen te zien en je bent gelijk een dagje zoet tijdens deze stop. Zonnen kun je ook op het schip!

De VIP tour in het kort: de tour begint na een ritje van ca. 30 minuten bij de Bandama krater met fotostop. Daarna vervolgt de tour door het noorden van het eiland naar La Lechucilla met uitzicht op de noordelijke delen van het eiland. Verder naar Los Pechos, het hoogste deel van het eiland op 1.949 m hoogte. Aansluitend richting het zuiden voorbij Roque Nublo naar San Bartolomé de Tirajana. Fotostop bij panaoramapunt Mirador el Castillo gevolgd door een heerlijke lunch. Daarna een bezoek aan het archeologische museum Fortaleza El Hao in Santa Lucia en via de rotsformatie Fortaleza de Ansite langs de oostkust terug naar het schip.

Nu zijn we onderweg naar Puerto del Rosario, Fuerteventura. Daarna volgt nog Arrecife, Lanzarote en eindbestemming is weer Santa Cruz, Tenerife. 

2 opmerkingen:

  1. Weer een mooi verhaal ja Gran Ganaria is een. Mooi eiland ben er 2keer geweest. Grruud

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alle Canarische Eilanden zijn de moeite waard! Zo dicht bij huis maar toch zo anders als de rest van Europa. Love it!

      Verwijderen